Welkom

Van harte welkom op de website van Lotje. Bent u op zoek naar een christelijke peuterspeelzaal met gekwalificeerde leidsters met hart voor hun werk? Of bent u benieuwd of er een foto van uw kind bijstaat? Kijk dan gerust even rond voor meer informatie. Ook belangrijke documenten, zoals het pedagogisch beleidsplan kunt u op deze website vinden. 

Uw peuter is welkom van de tweede tot de vierde verjaardag. U kunt kiezen voor 1, 2, 3 of 4 ochtenden per week. Aanmelden is mogelijk vanaf de eerste verjaardag. Kijk onder Inschrijven. Wacht niet te lang, want er is veel belangstelling en vol is vol!

op schoolreisje±

Vrienden van Lotje

Heel dankbaar is peuterspeelzaal Lotje voor haar vrienden; bedrijven die het belangrijk vinden dat er een christelijke peuterspeelzaal als Lotje is in Waddinxveen.                           

Vriendenbord 2014

De volgende bedrijven zijn vriend van Lotje

De Bas speelgoed                  http://www.debasspeelgoed.nl

Blitskikkers kinderkleding      http://www.blitskikkers.nl/

Houthandel Houtex BV          http://www.houtex.nl/

Kok Lekkernijen                    http://www.koklekkernijen.nl/

Reproset Kopie­­+                   http://www.reprosetkopieplus.nl/waddinxveen/

Kent u iemand die geïnteresseerd is in sponsoring, bent u persoonlijk geïnteresseerd of heeft u een bedrijf en wilt u voor een bedrag naar keuze (minimaal € 25,00 per jaar) vriend worden van Lotje, laat het ons weten dan krijgt u via onze sponsorcommissie meer informatie.


Nieuws

21-02-2015 Nieuwbrief februari beschikbaar

De nieuwsbrief van februari is beschikbaar. Hierin informatie over nieuwe liedjes (over Pasen), een terugblik op het project van Boer Boris en informatie over vrije dagen in het voorjaar.

13-02-2015 Geslaagd project voorleesdagen over 'Boer Boris gaat naar zee'

De kinderen hebben een schitterende Boer Boris tractor geknutseld. Voor een echte beleving van het verhaal waren er allemaal boerderij-materialen. Zelfs de tractor was op peutergrootte nagemaakt. Zie foto's!

04-01-2015 Nieuwsbrieven januari & voorleesdagen

In de nieuwsbrieven kunt u lezen over de voorleesdagen. Ook op Lotje lezen we met de kinderen het boek 'Boer Boris gaat naar zee'. We gaan een echte Boer-Boris tractor knutselen. In de januari-nieuwsbrief leest u welke bijbelverhalen voorgelezen en welke liederen geleerd gaan worden.

31-10-2014 Nieuwsbrief november-december
Het nieuwe lied 'Moet je horen' vindt u in de nieuwsbrief. Ook informatie over de decembermaand.

 

29-08-2014 Lotje gaat weer beginnen - informatiebrief

Maandag 1 september gaat Lotje weer beginnen na de zomervakantie. Alle praktische informatie over openingstijden, wat te doen bij ziekte etcetera vindt u in de informatiebrief.

 

22-08-2014 Nieuwsbrief september 

In september gaan de peuters luisteren naar verhalen over Noach. God zorgt voor jou: dat is de boodschap. Lees er meer over in de nieuwsbrief.

16-07-2014 Inspectierapport beschikbaar - heel positief

De Inspecteur heeft een lovend rapport geschreven n.a.v. het onverwachte bezoek aan peuterspeelzaal Lotje. Klik hier om het rapport te lezen.

 

07-07-2014 Foto's schoolreisje 

Het jaarlijkse schoolreisje van christelijke peuterspeelzaal Lotje was op 1 en 2 juli. Alle 52 peuters hadden hun eigen Lotje treinkaartje en gingen met de echte trein naar Gouda. Op het station in Gouda keken ze hun ogen uit. Toen weer terug met de trein naar Waddinxveen om een bezoekje te brengen aan Dierendal. Op de kinderboerderij hebben ze het kabouterpad gedaan: op zoek naar acht kabouters. Bij elke kabouter hoorde een opdracht, zoals luisteren naar geluiden, kijken naar de wolken en ruiken aan bloemen. Natuurlijk was er ook tijd om heerlijk te knuffelen met de dieren en limonade te drinken met wat lekkers. 

 

30-06-2014 Herzien pedagogisch beleidsplan

Naar aanleiding van het Inspectiebezoek 2013 is het pedagogisch beleidsplan op enkele punten herzien. De inspecteur was vol lof over de pedagogische visie en zag dit graag iets concreter uitgewerkt in het pedagogisch beleidsplan.

 

26-04-2014 Nieuwsbrief

In de nieuwsbrief informatie over het nieuwe thema 'Wat heb je aan vandaag', belangrijke data en vrije dagen. De kinderen gaan onder andere zingen over 'Blij, blij, mijn hartje is zo blij want Jezus is een vriend van mij'.

 

21-03-2014 Nieuw speelgoed in gebruik genomen

Lotje ontving van het Rabobank Cooperatief Dividend Fonds een mooie financiele bijdrage voor nieuw speel- en ontwikkelingsmateriaal. De kinderen (en de leidsters) zijn erg blij met het nieuwe speelgoed. Bekijk de foto's.

15-03-2014 Jaarverslag klachten - geen klachten gemeld

Lotje is verplicht aangesloten te zijn bij een klachtencommissie en jaarlijks een verslag uit te brengen over het aantal klachten en de afhandeling ervan. Blij en dankbaar zijn we dat er ook dit jaar geen officiele klachten geweest zijn. We denken dat het goede contact tussen ouders en leidsters maakt dat vragen en problemen snel en naar tevredenheid afgehandeld worden.

03-03-2014 Fout hersteld bij inschrijfformulier

De link naar het inschrijfformulier bevatte een verkeerde koppeling. Is nu weer hersteld. U kunt het inschrijfformulier weer downloaden en invullen. U kunt uw kind vanaf de 1e verjaardag inschrijven voor Lotje. Sommige dagen zitten snel vol, dus wees er snel bij.

19-02-2014 Nieuwsbrief

In de nieuwsbrief enkele belangrijke data en de tekst en muziek van het Paasliedje dat de peuters leren.

17-02-2014 Nieuw postadres

Lotje heeft een nieuwe secretaris, Anne ter Schuur. Hiermee is ook het postadres gewijzigd naar: Peuleyen 56, 2742EJ, Waddinxveen. We hebben afscheid genomen van Marjoke van den Berg. Marjoke, hartelijk dank voor je inzet voor Lotje.

04-02-2014 Ouderavond Praten met je kind

Op dinsdag 4 februari was er een ouderavond op christelijke peuterspeelzaal Lotje over TOLK. TOLK staat voor Kijken, Luisteren, Overnemen en Taal aanbieden. En tegelijk voor het vertolken, vertalen, van de wereld om je kind heen.Op deze avond waren 36 ouders aanwezig. Twee logopedistes van het Centrum voor Jeugd en Gezin gaven een presentatie over de taalontwikkeling van het kind. Deze presentatie werd ondersteund met filmpjes uit de praktijk en natuurlijk de interactie met de aanwezige ouders. Praten met je kind, dat lijkt zo gewoon. Toch is het voor een kind van levensbelang dat het hoort praten over alledaagse dingen en dat een kind hierover kan en mag meepraten. Zo doet het kind een schat aan informatie op over de wereld om hem heen. Informatie die in de rest van zijn leven goed van pas komt. 

10-01-2014 Donatie Rabobank Cooperatief Dividend Fonds

Het Rabobank Cooperatief Dividend Fonds wil Lotje een donatie van een mooi bedrag geven om nieuw speel- en ontwikkelinsmateriaal aan te schaffen. Dankzij deze bijdrage kunnen we binnenkort nieuwe puzzels, spellen, groot speelgoed en nog veel meer aanschaffen. Goed nieuws voor de peuters!

 

03-01-2014 Nieuwsbrieven geplaatst

Na de kerstvakantie gaat Lotje weer enthousiast van start. In de nieuwsbrief leest u over welke verhalen van Jezus de kinderen gaan horen en de liedjes die ze leren. Ook hebben we een nieuwsbrief over de voorleesdagen. Het boek KRRRRR...OKODIL wordt gelezen, in de nieuwsbrief leest u welke activiteiten Lotje en de bibliotheek organiseren rondom de voorleesdagen.